Hvad er kurs indre værdi?

Kurs indre værdi er en kurs, der gør det muligt at værdisætte unoterede aktier, som dem, der indgår i Obton A/S' projekter. Nedenfor kan du blive lidt klogere på begrebet og få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål.

 

Hvad er kurs indre værdi?
Kurs indre værdi bruges til at værdiansætte unoterede aktier. Kurs indre værdi udregnes ved at dele egenkapitalen (som den fremgår af årsrapporten) med det samlede antal aktier i selskabet. Tallet er altid verificeret af ekstern revisor.

Hvem er kurs indre værdi relevant for?
Kurs indre værdi er naturligvis interessant for alle investorer i et selskab, da det giver en indikation af, hvad aktierne er værd.
For pensionsinvestorer er kursen dog af særlig vigtighed, idet det bruges til beregning af deres pensionsafkastskat (PAL-skat), der afregnes årligt.
For selskaber eller privatpersoner kan kursen benyttes til at indregne aktiernes værdi i en formueopgørelse.

Hvad skal jeg gøre i forhold til PAL-beskatning?
Obton A/S har foretaget en central indberetning af den aktuelle kurs indre værdi. Der kan dog erfaringsmæssigt gå forholdsvis lang tid, før denne indberetning afspejler sig i de enkelte bankers systemer. Derfor er det en god idé, at du som pensionsinvestor sikrer dig, at dit depot i banken er opdateret med den seneste kurs indre værdi.
Hvis kursen ikke er opdateret, skal du oplyse banken om den korrekte kurs og bede dem opdatere kursen. Hvis der er behov for uddybende information fra Obton A/S i denne forbindelse, står vi naturligvis til rådighed.
Hvis kursen er opdateret, skal du ikke foretage dig yderligere, idet banken på denne baggrund beregner og indberetter PAL-skatten til SKAT.

Hvordan finder jeg kurs indre værdi, hvis der endnu ikke er aflagt årsrapport i mit selskab?
Du kan tage udgangspunkt i købskursen for dine aktier, da kurs indre værdi frem til første årsrapport vil være den samme som ved køb. 

Hvorfor kan jeg ikke se den nyeste kurs i banken?
Der kan desværre gå forholdsvis lang tid, fra vi har indberettet kurs indre værdi til bankerne, til værdien fremgår af deres systemer. Du kan eventuelt kontakte din bank direkte og forhøre dig om status på denne proces.

Hvis ovenstående ikke har besvaret dine spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte din selskabsansvarlige i Obton A/S.

 

Obtons første danske solcellepark får grønt lys af Skanderborg Kommune

Byrådet i Skanderborg Kommune har netop godkendt etableringen af Østerskov Solenergipark mellem Låsby og Galten. Solcelleparken er en vigtig milepæl for Obton A/S, der har flere danske solprojekter på vej.

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.