Obton blandt de 11 største europæiske solaktører

I en netop offentliggjort rapport fra Solarplaza er Obton på en 11. plads over Europas største aktører inden for solenergi.

Den danske solinvestor Obton nærmer sig hastigt en plads i top 10 i branchemediet Solarplaza’s årlige rangering af de europæiske solaktører. Dermed har Obton taget et spring på fem pladser siden sidste år, hvilket glæder CEO Anders Marcus:

”Vi er stolte over, at vi på et stadig mere konkurrencepræget marked er i stand til at avancere og nu snart nærmer os en placering i top 10. Når man ser på den fart, branchen har haft på de senere år, synes jeg, det er ganske imponerende, at vi formår at styrke vores position i markedet.”

Bare i løbet af det seneste år er antallet af europæiske solcelleparker vokset med hele 23 procent, oplyser Solarplaza. Aktuelt har Obton 600 globale solcelleparker med en kapacitet på over 600  MWp – og flere solcelleparker er på vej.

”I 2018 har vi udvidet aktiviteterne i en lang række lande, blandt andet i Holland, Tyskland og Frankrig. 2019 bliver ikke mindre spændende, hvor vi har planer om at tilføje 350 MWp til porteføljen. Dermed kommer vi sandsynligvis til at rangere endnu længere oppe i Solarplazas opgørelse til næste år,” oplyser Anders Marcus.

Obton er en del af det aarhusianske investeringshus Obton Group, som i maj 2019 præsenterede endnu et rekordregnskab med et overskud før skat på DKK 145 millioner kroner.


Find rapporten fra Solarplaza her

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.

Solenergi: Derfor satser Obton kun på markanlæg i Danmark

Hos Obton har vi indtil videre valgt kun at fokusere på markanlæg, da det er her, vi får mest grøn energi målt i forhold til indsatsen.