Obton er nu den 9. største solaktør i Europa

Ny rapport fra Solarplaza placerer danske Obton som nr. 9 over Europas største aktører inden for solenergi. CEO Anders Marcus glæder sig over at rykke ind i top 10.

Hvert år rangerer branchemediet Solarplaza de europæiske solaktører, og i år er Obton hoppet to pladser op ad listen. Den udvikling er CEO Anders Marcus godt tilfreds med.

”Konkurrencen på solmarkedet er hård i de her år, og det er samtidig en branche, hvor udviklingen går utrolig stærkt. Derfor er jeg også virkelig stolt over, at vi nu er rykket ind i top 10.”

I løbet af 2019 blev den samlede kapacitet af solenergi i Europa næsten fordoblet sammenlignet med 2018.

De nye solenergianlæg nåede sammenlagt op på 20,3 GW, og ifølge Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi (IRENA) står Spanien, Ukraine, Tyskland, Holland og Frankrig bag ca. tre fjerdedele af de samlede europæiske kapacitetsudvidelser i 2019.

Milepæl på 1 GW i sigte
Med udgangen af 2019 havde Obton 700 solcelleparker i drift/på vej i drift med en samlet kapacitet på 867 MW.

”I løbet af 2020 forventer vi at runde 1 GW i den samlede portefølje. Det er en vigtig milepæl, som vi glæder os til at nå," siger Anders Marcus.

Se hele Top 50 listen her

 

Obtons første danske solcellepark får grønt lys af Skanderborg Kommune

Byrådet i Skanderborg Kommune har netop godkendt etableringen af Østerskov Solenergipark mellem Låsby og Galten. Solcelleparken er en vigtig milepæl for Obton A/S, der har flere danske solprojekter på vej.

Udfordrende 2023 for Obton – vækstplaner er dog uforandrede

Obton mødte flere benspænd i 2023, der bød på underskud og tilbagegang i omsætningen. Men de strategiske ambitioner for fremtiden fastholdes.

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).