Obton går ind på det australske marked

Nyt joint venture mellem Obton og to lokale selskaber har banet vejen for tre nye solcelleparker i det sydlige Australien. Flere parker er på vej.

Obton har gennem længere tid haft et ønske om at komme ind på det australske marked, og nu er det endelig lykkedes at få en rigtig god og ambitiøs aftale i stand. Det fortæller Nicky Larsen, der er senior business developer hos Obton.

Det nye samarbejde er formaliseret i et joint venture med to lokale selskaber, Torus Group og Lotus Energy Cooperative. Konkret består de tre nye solcelleparker af et jordbaseret anlæg og af tagprojekter på 170 tage i alt. Den samlede effekt bliver på 60 MW.

”Det australske marked er nyt for Obton, og her giver samarbejdet med Torus og Lotus Energy os mulighed for at komme ind på markedet og få værdifuld lokal knowhow med ombord i udviklingen af projekterne. De to partnere står for design, udvikling og opførelse, mens vi selv stiller med projektfinansieringen, ” siger Nicky Larsen og fortsætter:

”Generelt er vi glade for joint venture-modellen. Det giver mulighed os for at etablere mellemstore projekter på forholdsvis kort tid. Vores samarbejdspartnere har lokalkendskabet og den tekniske kompetence, mens vi selv kommer med investeringskapitalen og et internationalt branchenavn”.


Nicky Larsen, senior business developer hos Obton


Et marked med stort potentiale

Vedvarende energi er i massiv fremgang på det australske marked. I 2017 stod vedvarende energi for 17 procent af den samlede australske elektricitetsproduktion – og for hvert år, der går, udgør solenergi en større og større andel af produktionen. Derfor vil Obton også fortsætte samarbejdet med at finde og udvikle nye solcelleprojekter i Australien, fastslår Nicky Larsen.

”Torus Group og Lotus Energy Cooperative har allerede sikret sig 1.200 hektar jord, der skal bruges til udvikling af nye solcelleparker. Det bekræfter potentialet i vores samarbejde”.

Samme model i Holland

De seneste 3 år har Obton haft et lignende joint venture-samarbejde i Holland, hvor lokale samarbejdspartnere har hjulpet Obton med at udvikle, opføre og sætte mere end 100 MWp solcelleparker i drift.

”Samarbejdet i Holland har medført, at Obton er blandt de største aktører på det hollandske marked, og den succes forsøger vi at tage med til Australien,” lyder det fra Nicky Larsen.  

Læs nyhed om det hollandske samarbejde her (på engelsk) 

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).

Obton rykker ind på det svenske solmarked

Sammen med en stærk, svensk partner har Obton netop sikret sig rettighederne til at opføre sin første solcellepark i Sverige. Samarbejdsaftale om flere energiprojekter er på plads.

Solenergi: Derfor satser Obton kun på markanlæg i Danmark

Hos Obton har vi indtil videre valgt kun at fokusere på markanlæg, da det er her, vi får mest grøn energi målt i forhold til indsatsen.