Solproduktion overgår al forventning i årets første tre måneder

Mens krisen rammer finansmarkeder verden over, skinner solen stadig – endda så meget, at Obtons solcelleparker leverer væsentligt over budgettet.


Et stort antal soltimer i Europa i årets første tre måneder har ført til massiv strømproduktion på Obtons solcelleparker. Enkelte parker ligger hele 50 procent over budget, mens parkerne tilsammen ligger ni procent over. Det fortæller Director of Company Management Knud Erik Keller:

”Ligesom vi i Danmark har været begunstiget med meget solskin de seneste måneder, har rigtig mange andre europæiske lande også fået mere solskin end forventet. Når vi kigger på strømproduktionen fra vores solcelleparker i Europa, har vi faktisk aldrig oplevet noget lignende i de første tre måneder af året. Naturligvis kender vi ikke årets samlede produktion endnu, men det tegner godt.”

Corona påvirker ikke produktionen

Og selvom coronakrisen på mange måder påvirker de lande, Obton har solcelleparker i, har det heldigvis ikke betydning for solcelleanlæggene, lyder det:

”Vores anlæg kører som normalt, og strømmen afsættes også helt som normalt. Strøm er jo en vare, vi alle har brug for, det ændrer coronakrisen ikke ved. Vi har også stadig et godt samarbejde med vores lokale teknikere, som får lov til at besøge parkerne, når der er brug for det. Så alt i alt har den aktuelle krise ingen betydning for vores strømproduktion.”

Obton administrerer over 700 solcelleparker globalt med en samlet kapacitet på over 860 MWp.


Knud Erik Keller, Director of Company Management

Obtons første danske solcellepark får grønt lys af Skanderborg Kommune

Byrådet i Skanderborg Kommune har netop godkendt etableringen af Østerskov Solenergipark mellem Låsby og Galten. Solcelleparken er en vigtig milepæl for Obton A/S, der har flere danske solprojekter på vej.

Udfordrende 2023 for Obton – vækstplaner er dog uforandrede

Obton mødte flere benspænd i 2023, der bød på underskud og tilbagegang i omsætningen. Men de strategiske ambitioner for fremtiden fastholdes.

Obton-investorer bliver medejere af et af Europas største batteriprojekter

Battery Storage er i øjeblikket en meget eftertragtet investeringsmulighed blandt danske investorer.

Obton vinder tarif til to nye solprojekter i Irland

Obton er netop blevet tildelt kontrakter på to solprojekter via den irske støtteordning Renewable Electric Support Scheme (RESS 3).